image1 image2

Geboren Nestje Pleuntje

Puppy's geboren op 18 augustus 2014!

INMIDDELS HEBBEN ALLE PUPS EEN WARM MANDJE GEVONDEN

6 teefjes en 4 reutjes zijn geboren. Moeder Pleuntje heeft het er maar druk mee. Wij zorgen er voor dat de 10 pups opgroeien in huiselijke kring om meteen vanaf de geboorte een goed socialisatieproces te starten. 

De pups zijn geheel volgens de regels van de TIbetaanse Terrier Club Nederland (TTCN) gefokt. Alle onderzoeksresultaten van beide ouders zijn in te zien. De pups zijn bij vertrek ontwormd, geënt en gechipt. Uiteraard krijgen de pups allemaal een Europees paspoort en stamboom mee.

 

Woensdag 6 augustus en bijna zeven weken drachtig.

 

 

Pleuntje krijgt al een aardig dik buikje. Eten en lekker luieren is wat zij nu het liefste doet. Luieren doet Pleuntje langs de klaarstaande werpkist. Deze wordt nu nog genegeerd maar daar komt hopelijk snel verandering in!                                   

Pleuntje is aan de laatste loodjes begonnen! Wandelen hoeft niet meer zo nodig! Gisteren nog even in bad geweest en nu maar wachten op de kleintjes.

Even vanuit mijn eigen mand de situatie overzien!

Er zijn zwangere buiken en zwangere buiken....dit is een echte zwangere buik!! 

 

18 augustus 2014

Dit zijn de eerste foto's van de puppy's van Pleuntje en Diego afgelopen nacht geboren, 4reutjes en 6 teefjes. 3 reutjes zijn klein maar gezond en levenslustig. Ze drinken goed en we hopen dat ze goed groeien.

 

 

 

 

 

 

Het dagelijkse weeg moment......eerst broer

Daarna zijn zus!

 

Zaterdag 23-08-2014 

Gisteren hadden we een slechte dag! De twee kleinste reutjes gingen alleen maar achteruit en hebben het uiteindelijk niet gehaald. We hadden al grote zorgen om de kleinste drie maar goede hoop dat ze het uiteindelijk wel zouden redden, helaas! Het mocht niet zo zijn!

 

De andere acht doen het prima en hebben inmiddels hun geboortegewicht verdubbeld. Moeder Pleun doet haar best om het allemaal bij te houden!! Het valt nog niet mee om foto's te maken van die hummels maar hier zijn ze dan, eerst de twee heren en dan de dames.                                               

 

 

En na deze foto sessie is alles weer in diepe rust!

 

Zaterdag 30-08-2014 Jawel de oogjes gaan langzaam open!!

 

 

 

De puppy's zijn vandaag 3,5 week jong en hebben de eerste hapjes tartaar gekregen. Het was eerst even wennen maar toen ze de smaak te pakken hadden vonden zij het heerlijk!!

Na de lekkere tartaar gehaktballetjes nog even een bij mamma langs voor een lekker toetje!

Tim en Femke kwamen even de puppys knuffelen.

 

Inmiddels zijn alle pups naar hun nieuwe baasjes verhuisd, we zijn heel blij met de warme mandjes waarin ze terecht zijn gekomen. Kiki is bij ons blijven wonen, Pleuntje is hier ook erg blij mee. Het hebben van een nestje pups en alles wat daarbij komt kijken was voor ons een nieuwe maar vooral onvergetelijke ervaring. Gelukkig hebben we veel hulp gehad van meer ervaren fokkers. Over een hele tijd lijkt het ons zeker leuk om het nog eens te herhalen!!!

TEUN

Doortje

Bodhi

Phoebe

Bandhu

Mila

Camille